Zorg in de wijk

Voor ouderen, jongeren, mantelzorgers, eigenlijk voor iedereen. U vindt hier veel links (verwijzingen) naar instanties en organisaties die al veel informatie op hun website hebben staan. Weet u niet waar u moet zijn? Stuur dan een mail naar info@zorgindeurne.nl. Zij kunnen u verder kunnen helpen en u naar de juiste instantie verwijzen.

* ZORG NODIG? Zorg in Deurne!

De gemeente Deurne heeft de zorg (WMO) ondergebracht bij de Peelgemeenten. Dit is een samenwerking van de vijf gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Heeft u een vraag over of ondersteuning nodig op het gebied van Wmo (hulp en ondersteuning), Jeugdzorg en begeleiding, Werk en financieën? Neem dan contact op met Zorg in Deurne. U belt hiervoor tijdens kantooruren naar (0493) 387 387.

* LEVGROEP – WIJKWERKERS

De LEVgroep is er voor iedereen die:
* vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken, formulieren
* actief wil zijn in wijk of buurt
* meer wil weten over vrijwilligerswerk

Kijk op de site van de LEVgroep voor meer informatie en contact.

DEURNEVOORELKAAR

Hoe werkt Deurnevoorelkaar? Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken, sportief bezig zijn met een maatje of begeleiding vanuit een PGB. Eenmalig of voor langere tijd, vrijwillige hulp of professionele (betaalde) hulp, alles kan en mag! Veel vrijwilligers, zorgprofessionals en zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties kunnen én willen u graag van dienst zijn. Op www.deurnevoorelkaar.nl ziet u in een oogopslag wie u in uw buurt kan helpen. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.  

* ZORGSITE

Zorgsite is een besloten(!) website waarop u de zorg die u thuis nodig heeft, kunt regelen. Ook kunt u er zorginformatie delen met mensen in uw omgeving en met zorgaanbieders. Dat scheelt veel tijd en werk.
Ook als degene die zorg nodig heeft buiten Deurne woont, maar u als mantelzorger in Deurne woont, kunt u gratis gebruik maken van dit hulpmiddel.

* GUIDO DEURNE

Guido (gids, wegwijzer) is een website voor en door de inwoners van uw gemeente. Als u zorg of ondersteuning nodig heeft en dit niet (meer) zelf kunt organiseren, vindt u hier verwijzingen naar vrijwilligersinitiatieven, wijk- en buurtgerichte activiteiten en algemene en commerciële voorzieningen in uw eigen omgeving. Zo weet u snel waar u terecht kunt.

* JEUGDONDERSTEUNERS IN DE WIJK

Om te zien wie de opvoedondersteuners in de gemeente Deurne zijn kunt u het volgende contactoverzicht bekijken. U kunt ook naar Zorg in Deurne bellen: (0493) – 387 387.  

Spoedgevallen:

  • Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd. Het telefoonnummer is dag en nacht bereikbaar. Bel naar Spoed4Jeugd, telefoonnummer 088 – 06 66 999.
  • Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Veilig Thuis is dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000

Voor een spoedsituatie belt u naar de politie op het alarmnummer 112.