Wijkcentrum de Kubus

Sporthal de Kubus 

De sporthal valt onder beheer van de gemeente Deurne. Hier moet je je dan ook melden als je gebruik wilt maken van de sportaccommodatie. Huren van de sporthal is voor veel doeleinden mogelijk; badminton, volleybal, zaalvoetbal, zaalhockey, basketbal, korfbal, handbal, of zomaar om met een groep te gymnastieken. De sporthal kent een ruime parkeerplaats en is voorzien van ruime kleedkamers met douches. Het veld in de sporthal heeft de grootte van een zaalvoetbalveld en is voorzien van uitvoerige belijning. Een groot aantal sporters en verenigingen maakt gebruik van deze hal. Na het sporten is er gelegenheid tot het drinken van iets verfrissends in het “Wijkkefee”, dat direct bereikbaar is door een tussendeur. Voor informatie over beschikbare ruimte of welke vereniging op welk tijdstip gebruik maken van de sporthal kunt u contact opnemen met de gemeente Deurne, tel nr 0493-38 77 11, of

klik hier voor meer informatie en direct reserveren

Wijkgebouw de Kubus en het Wijkkefee

Het wijkgebouw wordt volledig beheerd door bewoners uit de wijk, die onder Stichting Wijkcentrum Heiakker met een aantal enthousiaste vrijwilligers erin slagen om het gebouw draaiende te houden. Dit gebeurt zonder subsidie of geld van derden en zonder winststreven. Alle inkomsten komen uit de verkoop van consumpties en het verhuur van de ruimten.

De stichting heeft een tweeledig doel:

1. het zelfstandig beheren en exploiteren van het wijkgebouw

2. het stimuleren, activeren en organiseren van educatieve, recreatieve en sociaal-culturele activiteiten binnen onze wijk

De Kubus biedt onder andere onderdak aan groepen zoals de Drumfanfare Peelland, Stichting Hobbyclub Heiakker, kindervakantiewerk, seniorenkaartclub, biljartclub Heiakker, kinderactiviteiten, wijkraad en buurtverenigingen. Kijk in de agenda voor de activiteiten.

De stichting telt circa vijftien vrijwilligers. De bestuursleden, barmedewerk(st)ers en vrijwilligers helpen mee met het organiseren van activiteiten. Mocht je er iets voor voelen om op vrijwillige basis iets voor de wijk te doen dan kun je je bij één van de bestuursleden aanmelden.

In het wijkgebouw vind je “Wijkkefee de Kubus”. Het Wijkkeffee beschikt over een bar en twee vergaderruimten (die door schuifwanden samengevoegd kunnen worden naar één ruimte), een keuken, twee opslagruimten, toiletten en een aparte jeugd- en hobbyruimte. Voor het huren van deze ruimten, informatie over de openingstijden en de mogelijkheden kunt u onderstaande telefoonnummers gebruiken. In het Wijkkefee kunnen diverse spelletjes gespeeld worden zoals darts en biljarten.

Natuurlijk heeft het Wijkkefee een gezellige bar waar je terecht kunt voor een kopje koffie of een pilsje en een gezellig praatje.

Stichting wijkcentrum de Kubus

De Meent 3 

5754 DV Deurne

Tel. 0493-310195 / 06-53 65 25 51

mail: infowijkcentrumkubus@upcmail.nl

Meer over sporten en activiteiten in de Kubus

 

Wijkcentrum de Kubus