Gebruik Kubus

SPORTEN/ACTIEF ZIJN IN DE WIJK!                        

In het “hart” van de wijk bevindt zich het wijkcentrum de Kubus. Het gebouw bestaat uit twee afzonderlijke gedeelten;

De sporthal valt onder beheer van de gemeente Deurne. Huren van de sporthal is voor veel doeleinden mogelijk; badminton, volleybal, zaalvoetbal, zaalhockey, basketbal, korfbal, handbal, of zomaar om met een groep te gymnastieken. Het veld in de sporthal heeft de grootte van een zaalvoetbalveld en is voorzien van uitvoerige belijning. Na het sporten is er gelegenheid tot het drinken van iets verfrissends in het “Wijkkefee” dat direct bereikbaar is door een tussendeur.

De sporthal is op te splitsen in drie delen, die echter niet afzonderlijk te huren zijn. Als een kleinere vereniging (een gedeelte) van de hal wil huren moeten ze de hele hal huren; gedeeltelijke verhuur is niet mogelijk. Dat is ook de reden dat deze kleinere verenigingen niet meer in de wijk sporten en hun heil elders hebben gezocht. Men moet immers op de kleintjes letten….

De wijkraad vindt dit jammer; zoals gezegd is de Kubus het hart, de spil van de wijk. In onze wijk is de cohesie (samenhang) al beduidend minder dan in de andere wijken van Deurne, terwijl het samen sporten of het ondernemen van andere activiteiten mensen verbindt en ervoor zorgt dat de sociale band versterkt wordt.

Het niet in gedeeltes kunnen huren van de sporthal is de wijkraad al meerdere jaren een doorn in het oog. In overleg met de gemeente denken wij daarvoor nu een oplossing gevonden te hebben, maar daar is wel draagvlak voor nodig. Daar hebben wij u voor nodig….

De voorgestelde oplossing is dat wij, de wijkraad, de hele hal huurt. De verenigingen, clubs en particulieren hebben dan de mogelijkheid een gedeelte van de hal te huren en zijn dus goedkoper uit.

Om te bekijken of dit mogelijk is en of hiervoor interesse bestaat hebben wij u, als bewoner, lid van een sportclub of vereniging, in 2016 een aantal vragen voorgelegd. Inmiddels hebben wij een overzicht van de wensen en behoeften van de inwoners  en zijn we hiermee aan de slag gegaan. Heeft u interesse in het gedeeltelijk huren van de Kubus? Neem dan contact op met de wijkraad.